Mai Ige

2013. november 12., kedd

2. Nap

Aranymondás ismétlése: 1Mózes 1,1
Egymásnak adjuk a labdát. Én mondom az aranymondás első szavát, a mellettem álló a második szót és így tovább. Egy párszor így átismételjük az aranymondást.
Ének: Ki teremtette?
Bibliai lecke:  1 Mózes 1,6-8
Isten újra szólt az Ő hatalmas szavával és kettéváltak a vizek. Eddig mindent víz borított. A földet teljesen víz borította. Ezt mi nehezen tudjuk elképzelni. Isten tudta, hogy szükségünk lesz levegőre és megteremtette a levegőt.
Egy hatalmas boltozatot teremtett a vizek közé. Elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. Könnyű megérteni a boltozat alatt levő vizeket, mert látjuk: az óceán, a tengerek. De hol van a boltozat felett levő víz? A felhők vízből vannak. Eső, hó, mint olyan vizek, amelyek a boltozat fölött vannak.
És lett este és lett reggel a második nap.
Eddig Isten két nap alatt megteremtette a mennyet, a földet, a világosságot és a boltozatot.
Örvendek, hogy Isten teremtett vizet, mert sok mindenhez szükségünk van vizre, Valamit fogok csinálni, amihez szükségem van vizre, lássuk kitaláljátok? Emlékezzetek, hogy ne pazaroljátok a vizet, amikor kezet mostok.
 Nem tudnánk víz, levegő és világosság nélkül élni. Isten tudja ezt és azért alkotta meg, hogy örvendezzünk és használjuk minden nap. Isten annyira jó és bölcs. Ő tudja, hogy mi a jó.
Imádság: Köszönjük meg Istennek a világosságot
Ének: Ki teremtette? 2. szakasz
Játék: A.  Válaszd el a vizet a viztől- Öt fehér és öt kék lufira van szükségünk. Felosztom a területet három részre: felhők, ég és víz. Elhelyezem a lufikat középre. A gyerekeket két csoportra osztom. Elmagyarázom, hogy a fehér lufik a felhők, a kék lufik a vizek. A cél az, hogy a fehér lufikat a levegőbe tartani az égbe, a kékeket pedig lent a boltozat alatt. A gyerekek nem szabad elérjék a lufikat egyetlen testrészükkel sem. A karjukkal legyezhetnek vagy a szájukkal fújhatják. 
B.  Játék lufikkal  - Lufikat adok a gyerekeknek. Lássuk meddig tudják a levegőben tartani.
Kézimunka: színező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése