Mai Ige

2013. március 13., szerda

Jézus bevonul Jeruzsálembe-ovisoknak


         Nagyon sok módja van annak, ahogyan egy történetet elmesélhetünk a gyerekeknek. Függ, hogy milyen központi igazságot válszatunk, vagy hogy kinek a szemszögéből meséljük el. Szeretnék egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik ovisokat tanítanak azzal, hogy bemutatom azt, hogy az idén én hogyan tanítom a húsvéti történetsorozatot.   
1         Kezdő tevékenységként a következő játékot alkalmaztam: egy labdát, paszulyos zsákot, (kinek mi van) egy gyereknek odadobom és ő el kell mondja a nevét. A többi gyerek kórusban mondja: az Úr Jézus szereti_________.A gyerek visszadobja a labdát, zsákot és én egy másik gyereknek dobom. Ezután közösen elénekeljük a Jézus szeret minden kicsi gyermek kezdetű éneket.
          Aranymondás: Zsolt 69,31

Bevezetés: Amikor valaki szép dolgokat mond rólad, ezek dicséretek. Milyen dicséretet kaptál eddig? –megdicsérem őket

Isten is szereti, ha megdícsérik. A Biblia azt tanítja, hogy mi is kell dicsérjük Istent.

Bemutatás: A Bibliában található mondatokat úgy nevezzük, hogy Igeversek. Minden Igeversnek van egy címe, ahol megtalálhatjuk. A mai Igevers címe:Zsoltár 69,31

Mondjuk el háromszor rázva a kezünket magunk előtt, lennebb és fennebb.

Felolvasom a Bibliából.

Magyarázat:”Isten nevét dicsérem...”-dicsérni azt jelenti, hogy szép dolgokat mondsz valakiről. Ez az Igevers elmondja, hogy dicsérnünk kell Istent. Dicsérem Istent, mert Ő a teremtő. Dicsérem istent, mert Ő hatalmas. Dicsérem istent, mert Ő szent. Dicsérem Istent, mert Ő szeretet és szeret engem. Dicsérem Istent, mert megbocsátotta a bűneimet.

énekekkel”-a dicséretünket énekkel fejezzük ki

KiN:Minden ember ezen a földön kell dicsérje Istent. Neked is dicsérned kell Őt.

KIM: Dicsérd Istent, mert a gyermeke lehetsz
A történet elmesélése előtt pálmaleveleket színeztünk, amiket felhasználtunk a történet mesélése közben.

A bibliai történetet a szamár szemszögéből meséltük el és nagy tetszést aratott a gyermekek között.
A történet elmesélése után ők is beleélhették magukat a szamár szerepébe.
A következő játékokat játszottuk: 

Szamaragoljunk!
A gyerekek párt választanak. Egyedüli kikötés, hogy a saját súlycsoportjukból válasszanak. :) Játsszák azt, hogy hol az egyikük, hol a másikuk a szamár, aki a térdein mászva cipeli a társát. A játékvezető síppal, vagy tapsszóval, esetleg a háttérzene megállításával (ez lehet bármelyik virágvasárnapi ének) jelzi a helycserét.

Egy másik játék, amire nem jutott idő mindenhol, de nagyon élveztek a gyerekek:


Szamár farka

Táborozások, születésnapi zsúrok kedvelt játéka a Találd el a szamár farkát című játék. Röviden az a lényege, hogy egy plakátméretű farkatlan szamárnak próbálják a gyerekek külön-külön visszaigazítani a kallódó farkát, mindezt úgy, hogy be van kötve a szemük, és előzőleg alaposan meg voltak forgatva.  Aki a legközelebb tűzi a farkat a kijelölt ponthoz, az a győztes.  A mókás helyekre biggyesztett farkak a legtöbb korosztály mulatságára szolgálnak. A játékot tetszés szerint lehet ismétlő kérdésekkel kombinálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése