Mai Ige

2013. március 13., szerda

A felső szobában-ovisoknak

         A Napocska csoportban az imádkozásról is tanulunk minden foglalkozás elején, ezért ebből is bemutatok néhány ötletet. A héten a köszönöm imádságokhoz jutottunk el és mindenki elkészítette a saját lapját arról, hogy miért is hálás.

Naomi lányunk megmutatja nekem a lapját és azt mondja: "Anya, én két spaghettit ragasztottam, mert nagyon hálás vagyok az ételért, mivel nagyon szeretem."
Ezen az alkalmon nem tanultunk új aranymondást és éneket sem, mert a bevonulásnál tanultuk a Minden gyermek mondja kezdetű éneket.
A történet bevezetőjének a következő játékot használtam:
   Titkos jel: Kiválasztok két gyermeket, hogy segítségemre legyenek. Először elmagyarázom nekik, hogy mi a titkos jel, úgy hogy a többiek ne hallják. Elhelyezek néhány tárgyat a padlón. A két gyermek közül az egyik kimegy. A másik ottmarad a többiekkel, és kiválasztanak egy tárgyat. Amikor az első gyermek visszatér, a másik rámutat sorra a tárgyakra és azt kérdezi: „Ezt választottuk ki?” Amikor azt kérdezi: „Azt választottuk ki?”- az első gyermek tudja, hogy a válasz „igen”. A játékot többször is meg lehet ismételni. Engedjük meg a többieknek, hogy kitalálják, honnan „tudta” a társuk, melyik tárgyat választották ki. Végül elmagyarázom, hogy a két gyermeknek volt egy titkos jele, ami segítette az elsőt, hogy helyesen válaszoljon. Jézus is használt titkos jelet, amikor elküldte két tanítványát, hogy előkészítsék a páskavacsorát.
Amikor arról beszélek, hogy Jeruzsálemben a páska ünnepére készülődtek, elbeszélgetünk a különböző ünnepekről és eljátszunk egy páskavacsorát ahogyan az a zsidóknál történt:

1. Nyitó imádság: „Uram áldd meg ez eledelt.”
2. Első pohár bor kitöltése
3. Mindenki zöldségfélét márt a sós vízbe
4. A családfő megtöri a kovásztalan kenyeret
5. A legfiatalabb családtag megkérdezi, mi az, hogy Páska
6. A családfő elmagyarázza
7. A második pohár bor kitöltése
8. Kézmosás
9. Kovásztalan kenyér elfogyasztása
1O. Keserűfüvek szószba mártása és körbeadása
11. A bárány elfogyasztása
12. Harmadik pohár „bor” kitöltése.
13.Egy zsoltár éneklése vagy a Zsolt 1O7,1-9 felolvasása
14. Negyedik pohár bor kitöltése

15. Datolya, mazsola és pászka elgogyasztása
Az alkalom végén könyvjelzőt is készítettünk, egyet mindenki magának, egyet pedig a lettországi misszió támogatására.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése