Mai Ige

2013. július 30., kedd

Ratosnyai tinitábor

  Július 21-26 között egy felejthetetlen táborban vettünk részt 21 tinivel együtt. A téma az Identitás volt, vagyis Ki vagyok és kivé válhatok Isten kegyelméből. Beszéltünk arról, hogyan kerültünk a világba, mi a baj ezzel a világgal és hol a helyem ebben a világban. 
     A tinik keresik életük értelmét és célját, a helyüket a világban, de sajnos nagyon sokan rossz helyen keresik és nem találják meg. Az élet értelmét Annál a Valakinél kell keresni, aki életet adott. Isten a Teremtő, ezért joga van számonkérni az életünket. A végére megérthették a tinik, hogy Isten az,aki boldogságuk forrása lehet és Vele megváltozhat az életük.
Nem volt hiány játékban, vetélkedőkben, beszélgetésekben és még egy közös túrázáson is részt vehettünk.
Az esti alakalmak voltak a "legforróbbak". A Szerelem, randevú, házasság sorozatot vettük és nagyon sok mindent tanulhattak a fiatalok arról, hogy milyen fontos várni arra a valakire, akit Isten rendelt a mi számunkra és addig is őrizzék az Istentől kapott ajándékot, maradjanak meg tisztán.
   Hála az Úrnak végig jó időnk volt és sokat lehettünk kint.
A visszajelzések alapján megtudhattuk, hogy mindenkinek nagyon tetszett a tábor. "Ez volt az egyik legjobb tábor az életemben."-írta az egyik tini.
   A vezetők is elmondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat és sok jó beszélgetésben volt részünk. Reméljük, hogy ősszel többen bekapcsolódnak majd a tinialkalmainkba.
A napi program körülbelül így zajlott le:
 
2. nap- Hétfő
8.00- Ébresztő, áhítat csoportokban
9.00- Reggeli
10.00-12.00 Előadás:  Mi a baj a világgal?(1) -Zoli
Ének: Jegyezd meg jól
12.00-13.00 Szabad idő
13.00- Ebéd
14.00- Játékok
15.00- Kézimunka: képeslap készítése quilling módszerrel
17.00- Vetélkedők
19.00- Vacsora
20.00- Esti program: A szeretet három fajtája,  Ének: EZ a szó szeretet
21.30- FilmnézésSzerelempróba



            

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ilyen szép táborotok volt, gondolom a többi napok is olyan szépek voltak mint a hétfői. Kíváncsi vagyok, hogy tetszett a tiniknek a Szerelem sorozat. Isten áldja meg őket, hogy jól döntsenek mindenben!!

    VálaszTörlés