Mai Ige

2012. szeptember 4., kedd

Szabadtéri evangélizáció Csókában

   Augusztus 27-31 között Csókában tartottunk szabadtéri evangélizációt. Sajnos az eső miatt csak 28-án tudtunk kimenni, de a gyermekek nagy örömmel fogadtak.Csóka az a hely, ahol a gyermekek nagyon keveset tudnak a Biblia tanításairól, de annál szomjasabbak, hogy halljanak róla. Volt olyan, hogy játék közben megkérdezték: "Nem megyünk már leülni?" Ami azt jelentette, hogy kezdjük már el az éneklést. Nagyon szeretnek énekelni, ezért minden nap minden ismerős éneket el kellett énekeljünk velük.Több szülő is megjelent a hét folyamán és ők is hallották az evangéliumot, sőt néha be is kapcsolódtak az ismétlő játékokba, ők is megpróbálva választ adni a feltett kérdésekre.
   Nehéz ott a helyzet, mert nagyon szegény körülmények között élnek és sokszor ruha nélkül, koszosan , cipő nélkül jönnek az alkalmakra. Ha segíteni próbálunk azzal, hogy ruhákat viszünk, amibe felöltözzenek, összevesznek azon, hogy mások többet kaptak.
Imádkozunk, hogy az Úr könyörüljön meg ezeken a gyermekeken és felnőtteken egyaránt.
   Sajnos a negyedünkben elmaradt az evangélizáció, mivel az engedélyt későn kaptuk meg, de ez nem bátortalanít el bennünket, mert az Örömhírklub újraindulásakor meghívjuk a gyerekeket az alkalmakra.
Jelenleg az eltevésekkel foglalatoskodunk és azonkívül végezzük az elmaradt irodai munkát.
Örülünk, hogy az iskola egy héttel később kezdődik és megpróbáljuk hasznosan eltölteni a hátramaradt időt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése